Ortega skylder på satanister, biskoper og USA for volden i Nicaragua

President Daniel Ortega skyldte på satanister, biskoper og USA da han talte under jubileumsmarkeringen for revolusjonen. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix
President Daniel Ortega skyldte på satanister, biskoper og USA da han talte under jubileumsmarkeringen for revolusjonen. Foto: Alfredo Zuniga / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nicaraguas president Daniel Ortega gir USA, den katolske kirken og «satanister» skylden for voldsbølgen i landet de siste månedene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Uttalelsene kommer i forbindelse med en tale under markeringen av 39-årsjubileet for revolusjonen.

– Demonstranter finansiert av det nordamerikanske imperium og bedriftssjefer i landet har konspirert om et statskupp i Sentral-Amerika, sa presidenten til tusenvis av oppmøtte støttespillere i Managua.

Orsa videre at katolske biskoper, som har forsøkt å få til dialog mellom ham selv og opposisjonen, «oppfører seg som kupplanleggere», og hevdet at flere kirker har våpenlagre og samarbeider med demonstranter.

Stående på en scene, sammen med utenriksministrene til Cuba og Venezuela og sin kone Rosario Murillo, pratet president Ortega som om hans regjeringsstyrker hadde vunnet kampen mot sine motstandere.

– Det har vært en smertefull kamp. Smertefull fordi vi har konfrontert en væpnet konspirasjon finansiert av interne krefter vi kjenner, i tillegg til eksterne krefter, sa Ortega.

– Satanistene må manes ut, konkluderte han.

De tre månedene med opptøyer i det som pleide å være Mellom-Amerikas tryggeste land har kostet rundt 280 liv, de fleste av dem unge demonstranter, ifølge menneskerettighetsgrupper.

Presidenten nevnte ikke de drepte demonstrantene i sin tale, men gikk heller gjennom listen over de over 20 drepte politimennene som han hevder ble drept av «terrorister».

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden