AFP: Evakuering av sivile fra to syriske byer er begynt

Ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA ankommer bussene her Tel el-Eis mellom Aleppo og Idlib i Syria onsdag, på vei for å hente ut innbyggere i Foua og Kefraya, de to regjeringsvennlige landsbyene som i tre år har vært beleiret av opprørere. Foto: SANA / AP / NTB scanpix
Ifølge det statlige nyhetsbyrået SANA ankommer bussene her Tel el-Eis mellom Aleppo og Idlib i Syria onsdag, på vei for å hente ut innbyggere i Foua og Kefraya, de to regjeringsvennlige landsbyene som i tre år har vært beleiret av opprørere. Foto: SANA / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Busser med sivile kjørte torsdag morgen ut av Foua og Kefraya i Syria, ifølge AFP. Flere tusen skal få forlate områdene som har vært beleiret siden 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge AFPs korrespondent på stedet var det omkring 20 busser som kjørte ut torsdag morgen. Innbyggere og medlemmer av lokal milits gikk om bord i kjøretøyene med personlige eiendeler. Foua og Kefraya er de to siste byene i Syria som er beleiret av opprørere.

Det ble tirsdag inngått en avtale mellom Russland og Tyrkia, som støtter henholdsvis det syriske regimet og opprørere i konflikten, om at innbyggerne skulle få evakuere landsbyene. I bytte mot å få evakuere sivile og regimevennlige styrker, omkring 6.900 personer i alt, skal de syriske myndighetene sette fri flere hundre fanger, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

De to byene har vært beleiret siden 2015 da opprørere og jihadister kontrollerte Idlib-provinsen og i perioder vært avskåret fra tilgang til mat og medisiner.

Onsdag begynte arbeidet med å fjerne barrikader på veiene inn til byene, slik at alle kjøretøy kunne få fritt leide.

Det statlige nyhetsbyrået SANA har meldt at busser og ambulanser er på vei inn i landsbyene som en del av avtalen som er inngått.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden