Trump mener Montenegro kan starte 3. verdenskrig

– De er et veldig aggressivt folk, sier USAs president.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Donald Trump kommer med en ny kontroversiell uttalelse i et intervju med Fox News.

Presidenten måtte svare på spørsmål om NATOs nyeste medlemsland, Montenegro, som ble medlem av alliansen i 2017.

Reporteren spør Trump om hvorfor sønnen hans skal måtte dra til Montenegro for å forsvare landet hvis det skulle bli angrepet.

– Jeg skjønner hva du sier. Jeg har stilt det samme spørsmålet. Montenegro, vet du, er et bitte lite land med et veldig sterkt folk, svarer Trump, før han legger til:

– Forresten, de er et veldig sterkt folk, de er et veldig aggressivt folk. De kan bli aggressive, og gratulerer, du har 3. verdenskrig. Jeg forstår det, men det var måten det ble gjort på. Ikke glem, jeg kom hit for litt mer enn ett og et halvt år siden, sier Trump.

Den amerikanske presidenten har nettopp vært i Finland hvor han møtte Russlands president Vladimir Putin. Da fikk Trump svært mye kritikk for sin opptreden.

VIDEO: Se Trumps helomvending etter Finland-besøket her: (saken fortsetter under videoen)

Demokratenes leder i Senatet, Chuck Schumer, sa at aldri før i amerikansk historie har en sittende president gitt slik støtte til en fiende av USA som Trump gjorde mandag.

– Dagens pressekonferanse i Helsingfors var en av de mest skandaløse opptredenene fra en amerikansk president noensinne, uttalte den republikanske senatoren John McCain.

Les også: Trump vil male om Air Force One

VIDEO: Raser mot Trumps Putin-møte: – Han er en forræder!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden