Meny

Norge sender flere brannhelikoptre til Sverige

Skogbrann i Enskogen utenfor Ljusdal i Sverige. Foto: Maja Suslin / TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Fire nye skogbrannhelikoptre er sendt til Sverige, som dermed har lånt til sammen ti norske helikoptre. I tillegg bistår frivillige trønderske brannfolk.

I Sverige herjer det nå rundt 60 branner som er mer eller mindre ute av kontroll, og skogsområdene i Jämtland er blant stedene som er hardest rammet, opplyser Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap.

I tillegg til ressursene fra Norge har Sverige fått bistand av to skogbrannfly av typen Bombardier 415 fra Italia.

– Norge har nå ikke flere helikopter å avgi til Sverige da våre gjenværende tolv helikoptre enten er i bruk eller er i høy beredskap. Dersom situasjonen forverres i Norge, kan de utleide helikoptrene i Sverige tilbakekalles, opplyser DSB.

– Jeg vil benytte anledningen til å rose den formidable slokkeinnsatsen som gjøres av brannvesenet, Sivilforsvaret og frivillige både på bakken og i luften, sier DSBs direktør Cecilie Daae.

De frivillige brannmannskapene er fra to brannvesen i Trøndelag. De første mannskapene fra Stjørdal brann- og redningstjeneste reiste over grensen i 17-tiden mandag. De fire har med seg en brannbil og en ATV med henger, i tillegg til pumpe- og slangeutstyr. Siden mandag har også ti brannfolk fra Røros og Os og tre biler bistått kolleger i Härjedalen.

Populært