Mexico åpner for legalisering av narkotika

Påtroppende president i Mexico, Andrés Manuel López Obrador, gir grønt lys til å debattere legalisering av narkotika, ifølge kommende innenriksminister, Olga Sanchez Cordero Foto: Anthony Vazquez / AP / NTB scanpix
Påtroppende president i Mexico, Andrés Manuel López Obrador, gir grønt lys til å debattere legalisering av narkotika, ifølge kommende innenriksminister, Olga Sanchez Cordero Foto: Anthony Vazquez / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mexicos påtroppende president, Andrés Manuel López Obrador, vil undersøke muligheten for å legalisere narkotika for å få bukt med volden i landet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Å avkriminalisere narkotika er bare et av flere forslag i Obrador har kommet med i en omfattende plan for å sette en stopper for den mangeårige og blodige narkokrigen i landet. Det forteller landets kommende innenriksminister, Olga Sanchez Cordero.

– Andrés Manuel sa til meg, og jeg siterer: «Carte Blanche» - blanke ark. Hva enn som må til for å gjenopprette freden i landet. La oss åpne for debatt, sier Sanchez Cordero.

Mange tapte liv

Siden Mexico trappet opp innsatsen for å bekjempe narkotikasmugling i 2006, har befolkningen blitt offer for en voldsbølge som har kostet over 200.000 liv. Nå er målet er å bekjempe den voldelige kriminaliteten i landet.

Den kommende innenriksministeren mottok applaus da hun tirsdag på et universitetsseminar tok opp den brutale volden knyttet til narkotikakartellene i landet. Det er den første offentlige opptreden for den tidligere høyesterettsdommeren etter at venstreorienterte Obrador vant presidentvalget 1. juni med mer enn halvparten av stemmene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Aktuelt: Kripos: – Betydelig innførselsåre for narkotika avdekket

Amnesti

Obradors plan innebærer blant annet å skjerpe våpenkontrollen og muligens innføre et mulig stipend til unge som holder seg unna narkotika.

I tillegg vil han få kontroll på de kriminelle ved å tilby amnesti og kortere fengselsstraff. Ifølge den påtroppende innenriksministeren vil det også bli tilbudt amnesti til personer som har begått kriminalitet tilknyttet til narkotikakrigen i landet.

Obrador blir offisielt landets president 1. desember.

Aktuelt: Eldgammelt tempel avdekket av jordskjelv i Mexico