Putin villig til å forlenge Start-avtalen med USA

Russlands president, Vladimir Putin, sier i et intervju med Fox News at han i møtet med USAs president Donald Trump sa at han er villig til å forlenge New START-avtalen. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix
Russlands president, Vladimir Putin, sier i et intervju med Fox News at han i møtet med USAs president Donald Trump sa at han er villig til å forlenge New START-avtalen. Foto: Alexander Zemlianichenko / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Russlands president Vladimir Putin sier at han i møte med USAs president Donald Trump har sagt seg villig til å forlenge nedrustingsavtalen mellom landene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg forsikret president Trump om at Russland er klar til å forlenge traktaten, men vi må være enige om spesifikke ting i avtalen først, fordi vi har noen spørsmål til våre amerikanske partnere, sa Putin i et intervju med Fox News mandag.

– Vi tror ikke de er helt føyelige, men det er opp til ekspertene å avgjøre, la han til.

Nedrustningsavtalen New START ble undertegnet i april 2010 og handler om nedrustning av atomvåpen. Avtalen går ut 2021.

Trump på sin side har tidligere kritisert avtalen han mener er dårlig forhandlet av sin forgjenger.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden