Meny

Puertoricansk landsby har fått strømmen tilbake ett år etter orkanene

Steven Vilella dekker til generatoren sin. Landsbyen Adjuntas i Puerto Rico har vært uten strøm siden orkansesongen 2017. Foto: Dennis Rivera Pichardo / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
En landsby i Puerto Rico har endelig fått elektrisiteten tilbake ett år etter orkanene Irma og Maria herjet i området.

Befolkningen i landsbyen Adjuntas kunne endelig trykke på knappen på fjernkontrollen og slå på kjøleanlegget etter naturkreftenes herjinger i fjor. Rundt 950 husholdninger i det amerikanske territoriet mangler fortsatt strøm, men situasjonen bedres langsomt.

Arbeidet med å reparere ødelagt infrastruktur har gått to måneder over tidsfristen gitt av myndighetene. Reparatørene har måttet grave med hendene og klatre ned bratte fjellsider for nå fram til ødelagte master. Nye master må fraktes inn en og en med helikopter, og arbeidet går tregt.

Populært