Flere hundre migranter fraktet til grensa og forlatt i ørken i Niger

Migrantene blir dumpet i ørkenen. Derfra må de til fots ta seg over grensa. Bildet viser tre menn som 3. juni krysset grensa nord i Nigeria. Arkivfoto: Jerome Delay / AP / NTB scanpix
Migrantene blir dumpet i ørkenen. Derfra må de til fots ta seg over grensa. Bildet viser tre menn som 3. juni krysset grensa nord i Nigeria. Arkivfoto: Jerome Delay / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nær 600 afrikanske migranter ble ifølge en nigersk talsperson forlatt på grensa mellom Niger og Algerie før de ble reddet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ifølge migrantene ble de fraktet nær grensa og dumpet i ørken. De ble forlatt med minimalt med vann og mat og måtte gå 50 kilometer før de ble reddet, sier den anonyme talspersonen til AFP.

– Noen er nå syke og vil bli tatt hånd om av Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IMO).

Ifølge talspersonen kom det først 180 migranter til Agadez for tre dager siden, etterfulgt av en ny gruppe på minst 400 personer.

Agadez, som er kjent som inngangsporten til Sahara, har blitt et viktig knutepunkt for afrikanske migranter som forsøker å komme seg til Europa.

Giuseppe Loprete i IMO Niger bekrefter på Twitter at organisasjonen har assistert 139 migranter fra 16 forskjellige nasjoner som var «forlatt på grensa».

Siden begynnelsen av året har IMO gjennomført 18 redningsoperasjoner og brakt tilbake rundt 3.000 personer.

Organisasjonen har rapportert en stor økning i antall migranter som forlates og må krysse grensa mellom Algerie og Niger til fots. Fra mai 2017 til april i år har tallet steget fra 135 til 2.888.

Aktuelt: Italia lar migranter og flyktninger gå i land