Meny

Brannvesenet tror ikke skogbrann i Sverige vil nå bebyggelse

Svenske beredskapsmyndigheter har fått låne seks helikoptre fra Norge i kampen mot skogbranner. Illustrasjonsfoto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Brannvesenet tror ikke skogbrannen vest for Ljusdal i Gävleborgs fylke vil spre seg til landsbyen Ängra.

Ved 1-tiden natt til mandag melder redningstjenesten at brannen ikke kommer til å nå bebyggelsen.

– Det er fortsatt folk i landsbyen, men de er klare til å evakuere ved behov, sier redningsleder Kenneth Eriksson til SVT.

Tidligere på natten oppfordret myndighetene til evakuering og ba beboere i nærliggende områder om å holde seg innendørs, lukke dører, vinduer og ventilasjon.

Skogbrannen blusset utenfor Kårböle og spredde seg fort med vinden. Området som brenner skal være på rundt 15 hektar. Det er også kraftig røykutvikling på stedet.

Norsk bistand

I løpet av det siste døgnet er det meldt om skogbranner i nesten alle svenske fylker. Svenske beredskapsmyndigheter (MSB) har fått hjelp av seks helikoptre fra Norge i kampen mot skogbranner.

To står i beredskap i Älvdalen i Dalarna, to skal til Bollnäs og de siste to til Örebro.

– De skal stå klar til å settes inn der det eventuelt blir behov, sa Mikael Westerlund, kommunikasjonsdirektør i MSB søndag kveld.

Ifølge han har de nordiske landene i flere dager har konferert om dette.

Branner også i Norge

– Norge har også branner i sine skoger, men man gjør en vurdering av hvordan situasjonen er der, og hvordan den utvikler seg hos oss, og så bestemmer man hvor helikoptrene skal settes inn.

Svenske beredskapsmyndigheter har også løpende kontakt med EU, men foreløpig er det ikke behov for hjelp fra kontinentet.

Populært