Over 600 soldater savnet etter Boko Haram-angrep i Nigeria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opptil 670 nigerianske soldater er savnet etter at Boko Haram-opprørere angrep en militærbase nordøst i Nigeria, ifølge militærkilder.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stormangrepet i en avsidesliggende del av delstaten Yobe er det andre store Boko Haram-angrepet på like mange dager.

Opprørerne invaderte sent lørdag kveld militærbasen, der over 700 soldater var stasjonert, opplyser en ikke navngitt militærkilde til nyhetsbyrået AFP søndag kveld.

Færre enn 100 soldater har meldt seg siden angrepet.

– Basen hadde 734 soldater. Basesjefen og 63 soldater har kommet seg til Geidam, 60 kilometer unna, mens vi venter på de 670 gjenværende, sier AFPs kilde.

Militærkilden vil ikke spekulere på hva som har skjedd med soldatene, og sier de ennå ikke vet om noen nigerianske soldater ble drept eller såret i angrepet.

Nigerianske regjeringsstyrker har et spinkelt grep om den konfliktherjede regionen, selv om president Muhammadu Buharis regjering har hevdet at landet er inne i en stabiliseringsfase.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale kilder forteller at opprørerne overmannet soldatene, mens en talsmann for den nigerianske hæren sier han ikke har informasjon om noe angrep.

Fredag angrep Boko Haram-krigere en militærkolonne utenfor Bama i Yobes nabodelstat Borno. 23 nigerianske soldater ble savnet, og opprørerne fikk også med seg flere militærkjøretøy.

Les også: Tyskland tar imot migranter fra skip som avvises av Italia