USA og Nord-Korea enige om å lete etter levninger av amerikanske soldater

Kim Jong-un og Donald Trump under toppmøtet i Singapore 12. juni. Foto: Susan Walsh / NTB scanpix
Kim Jong-un og Donald Trump under toppmøtet i Singapore 12. juni. Foto: Susan Walsh / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA og Nord-Korea er blitt enige om å lete etter levninger av 5.300 amerikanske soldater som døde under Koreakrigen, men som ikke er lokalisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten ble søndag sluppet av utenriksminister Mike Pompeo. Han sier at det har vært fruktbare samtaler som har resultert i håndfaste forpliktelser. Nye møter vil bli holdt mandag om hvordan levninger som allerede funnet, skal bli overført til amerikanerne.

De siste samtalene er blitt holdt i den demilitariserte sonen mellom Nord-Korea og Sør-Korea. Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap melder at den amerikanske delegasjonen ble ledet av Michael Minihan, stabssjef ved den amerikanskledede FN-kommandoen, mens en tostjerners general var blant utsendingene fra nord.

Kringkastingsstasjonen Arirang melder at USA har skaffet til veie hundre trekister som skal brukes til å frakte levninger tilbake til USA for identifisering.

Søndagens møte er en bekreftelse på tøværet som rår etter at president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un møttes i Singapore 12. juni. Under dette møtet forpliktet Kim seg til å gjøre Nord-Korea atomvåpenfritt.

Mellom 1996 og 2005 klarte amerikanske spesialister å finne levningene av rundt 220 soldater i Nord-Korea. I alt mistet rundt 33.000 amerikanske soldater livet under Koreakrigen tidlig på 1950-tallet.