Meny

Guttene fra grotten i Thailand sørger over dykkeren som mistet livet

For å hedre dykkeren som mistet livet under redningsaksjonen i Thailand, skrev alle guttene og deres trener en hilsen på en tegning av ham. Thailands helsedepartement har offentliggjort dette bildet fra sykehuset. Foto: AP/ NTB scanpix
De tolv grotteguttene i Thailand og deres trener er i sorg etter at de fikk vite at en thailandsk dykker mistet livet i redningsaksjonen.

Den 37 år gamle tidligere Navy SEAL-dykkeren, Saman Kunan, var den eneste som mistet livet under redningsaksjonen i grotten i Thailand. De tolv guttene og treneren i fotballaget som ble reddet ut, fikk først høre om det tragiske dødsfallet lørdag.

Thailands helsedepartement har offentliggjort dette bildet fra sykehuset der noen av guttene skriver hilsener på en tegning av dykkeren som omkom under redningsaksjonen. Foto: AP / NTB scanpix

– Alle gråt og uttrykte sine kondolanser med å skrive en hilsen på en tegning av den avdøde kapteinløytnanten. For å hedre Saman lovet guttene å te seg skikkelig i framtiden, sier departementsråd Jedsada Chokdamrongsuk i helsedepartementet i Thailand i en uttalelse.

Les også: Redningsaksjonen i Thailand blir Hollywood-film

Saman omkom da han skulle plassere ut oksygentanker inne i grotten 6. juli, før de tolv guttene og deres trener skulle hentes ut. Lørdag utstedte kong Maha Vajiralongkorn et kongelig dekret der dykkeren hedres for sin innsats. Kongen har fremmet Saman til kapteinløytnant og æret ham med ordenen storkorsridder av Den hvite elefants orden.

De tolv fotballspillerne og treneren ble innesperret i grotten Tham Luan 23. juni. Tirsdag 10. juli, 18 dager senere, var alle blitt reddet ut. De har siden vært innlagt på sykehus, skjermet for medier og annen påvirkning.

Les også: «Ribbet for medmenneskelighet»: De betaler prisen for Teslas gigantfabrikk

Populært