Frankrike markerer nasjonaldagen med militærparade

President Emmanuel Macron og forsvarssjef François Lecointre inspiserer styrkene under paraden på nasjonaldagen 14. juli. Foto: Philippe Wojazer/AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Kampflyene strøk lavt over sentrum av Paris lørdag som ledd i den tradisjonelle, militære markeringen av nasjonaldagen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For de væpnede styrker ble militærparaden helt spesiell, ettersom president Emmanuel Macron bare timer før hadde undertegnet et budsjettforslag som skal øke forsvarsbevilgningene til 2 prosent av BNP, i tråd med NATOs mål.

Et par mindre hendelser skapte imidlertid litt ugreie under den militære oppvisningen. To politimotorsykler kjørte i hverandre under en oppvisning, og fargene som ble sluppet fra de passerende kampflyene, var ikke helt symmetriske i rødt, hvitt og blått.

Men dette ble omtalt som detaljer i et ellers digert apparat som feiringen av den franske nasjonaldagen er. Mange tusen paraderte nedover Champs-Élysées, mens 110.000 medlemmer av politi- og sikkerhetsstyrker var utplassert rundt om i landet for å sikre en trygg markering.

Under terrorangrepet 14. juli 2016 i Nice ble 86 mennesker drept av en lastebil som ble kjørt rett inn i folkemengden på Promenade des Anglais.

Les også: Rundt 10.000 marsjerte i Edinburghs gater for å vise sin motstand mot president Trump

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden