Skotsk politi jakter på paraglider som fløy over Trumps golfbane

En Greenpeace-protest i luften rett at at Trump og hans følge hadde ankommet golfanlegget Trump Turnberry fredag kveld. Paraglideren brøt flyforbudet og jaktes på av politiet. Foto: John Linton/PA via AP/NTB scanpix
En Greenpeace-protest i luften rett at at Trump og hans følge hadde ankommet golfanlegget Trump Turnberry fredag kveld. Paraglideren brøt flyforbudet og jaktes på av politiet. Foto: John Linton/PA via AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Skottland jakter på en paraglider som fredag kveld tok seg over USAs president Donald Trumps golfanlegg og dermed krenket flyforbudet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Paraglideren var påmontert et protestbanner fra Greenpeace, der det het at Trump oppførte seg «langt under pari», en formulering som ifølge miljøorganisasjonen er en kritikk av presidentens oppførsel i miljø- og innvandringsspørsmål.

Greenpeace hevder at protestaksjonen fra luften tvang Trump og hans følge til å søke tilflukt inne i Turnberry-hotellet, som han selv eier. Aksjonen skjedde rett etter Tumps ankomst til hotellet. Miljøorganisasjonen sier at politiet fikk varsel om demonstrasjonen ti minutter i forkant.

Tusener av mennesker er ventet å delta i demonstrasjoner mot Trump over hele Skottland i løpet av lørdag.