Folketomme gater i Nicaragua under generalstreik

Noen har skrevet «Morder» over et gatekunstbilde av president Daniel Ortega. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix
Noen har skrevet «Morder» over et gatekunstbilde av president Daniel Ortega. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Banker, bensinstasjoner, markeder, skoler og butikker var stengt da opposisjonen i Nicaragua kalte til streik fredag. To personer ble drept i sammenstøt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonen meldte om 90 prosents oppslutning rundt 24-timersstreiken, mens myndighetene meldte at næringslivet opererte som normalt en rekke steder.

I større byer som León og Granada var bare de statlige bensinstasjonene åpne, og i det enorme Mercado Oriental i hovedstaden Managua var så godt som alle de 20.000 salgsbodene stengt.

I noen gater møtte imidlertid mange tilhengere av president Daniel Ortega opp for å delta i en marsj fra hovedstaden til opposisjonsbastionen Masaya 30 kilometer lenger sør. Ortega ba på forhånd om at dagen måtte forløpe fredelig, men slik gikk det ikke.

Organisasjon: 351 døde i voldsbølge i Nicaragua i år

To personer ble drept da regjeringsstyrker åpnet ild i bydelen Monimbo, sør i Masaya. Den ene av de drepte var en politimann, ifølge en lokal menneskerettighetsgruppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Streiken ble arrangert i protest mot regjeringen til Ortega og hans kone Rosario Murillo, som opposisjonen beskylder for å være autoritær og korrupt.

Ifølge lokale menneskerettighetsorganisasjoner er over 300 mennesker drept i sammenstøt siden protestene begynte i april. Så sent som torsdag ble fire politifolk og en demonstrant drept i Morrito.

Aktuelt: Ortega utelukker å framskynde valg i Nicaragua