Titusener demonstrerer mot Trump i London

Artikkelen fortsetter under annonsen

Flere titall tusen mennesker marsjerer gjennom Londons gater for å markere sin motstand mot USAs president Donald Trump.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkemengden beveger seg gjennom gatene i retning Trafalgar Square, der starten av toget ankom like etter klokken 16.30.

London-politiet opplyser at de har bedt dem som har salgsboder på plassen, om å pakke sammen, dette for å «maksimere plassen» tilgjengelig grunnet antallet demonstranter.

Marsjen til Trafalgar Square er den andre store demonstrasjonen i London fredag i forbindelse med Trumps besøk til Storbritannia. Den første marsjen endte tidligere på dagen på plassen utenfor Parlamentet.

Bakgrunn: Trump dømmer Mays brexit-strategi nord og ned

Trump-ballong

Fredagens protester begynte allerede på formiddagen. Da svevde en diger ballong, formet som en babyversjon av presidenten, utenfor Parlamentet.

– Jeg syns det er veldig festlig. Det er en presis fremstilling av hans politikk, som er så umoden. Han diskuterer aldri som en voksen, sier 23-åringen Paul Fonseca.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det var bare en idé jeg og noen venner fant på da vi satt på puben, sier Kevin Smith, en av gruppen på 16 som står bak stuntet, som har fått mye oppmerksomhet.

Smith sier at han og de andre demonstrantene ønsker å vise sin motstand mot «høyrepopulismen og fremmedfrykten som sprer seg både i Europa og USA».

Aktuelt: NATO vakler - det gjør EU-presidenten også

Te med dronningen

Ballongen ble fredag ettermiddag pakket sammen. Arrangørene opplyser at ballongen skal videre til Skottland, der Trump lørdag skal spille golf på sitt eget golf- og feriested Turnberry.

Trump ankom Storbritannia torsdag ettermiddag.

Fredag besøkte han statsministerens landsted Chequers, der han på god avstand fra demonstrasjonene holdt politiske samtaler med May, før de to holdt en felles pressekonferanse.

Trump skal senere fredag fly med helikopter til Windsor Castle for å drikke te med dronningen.

Aktuelt: Trump raser mot utenlandske gjesteabeidere - vil selv ansette 78 på «luselønn»