Meny

Syria hevder å ha avverget israelske luftangrep

Det syriske luftforsvaret har natt til torsdag avverget israelske luftangrep mot militære posisjoner i Quneitra-provinsen sørvest i landet, ifølge SANA.

Israelske kampfly angrep et område ved byen Hader, ifølge det statlige syriske nyhetsbyrået. Hader grenser til de israelskkontrollerte Golanhøydene.

Angrepet forårsaket kun materielle skader, skriver nyhetsbyrået.

Også eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at et angrep har funnet sted. Det israelske militæret har ikke kommentert det angivelige angrepet.

Talsperson Jonathan Conricus i det israelske militæret sier imidlertid at de har skutt ned en syrisk drone som fløy over Golanhøydene natt til torsdag.

I Israel vokser bekymringen for Irans stadig økende tilstedeværelse i Syria. Det israelske militæret har de siste månedene angrepet en rekke iranske posisjoner i landet.

Israels president Benjamin Netanyahu forsikret onsdag Russlands president Vladimir Putin om at Israel ikke vil forsøke å velte Syrias president Bashar al-Assad, som støttes av den russiske regjeringen. Samtidig ba han Putin om å oppfordre Iran til å trekke sine styrker ut av landet.

(©NTB)

Populært