Meny

26 drept av antatte kvegtyver i Nigeria

26 personer er drept på to dager av det som antas å ha vært kvegtyver nordvest i Nigeria, opplyser myndighetene.

Banditter på motorsykler angrep flere landsbyer på begge sider av delstatsgrensen mellom Sokoto og Zamfara mandag og tirsdag. De skjøt mot lokalbefolkningen, satte hus i brann og stjal kuer, ifølge myndighetene.

– På nåværende tidspunkt er 26 drepte blitt funnet etter angrepene, uttalte talsmann Suleiman Kadir på vegne av landets nødetat onsdag.

Han advarte om at tallet kan stige.

Over 1.000 mennesker har mistet sine hjem, la han til.

Gjenger som driver med bortføring og tyveri av kveg har i flere år skapt frykt blant bønder og gjetere i denne delen av Nigeria. Lokale innbyggere har svart med å etablere lokale militsgrupper for å beskytte landsbyene, noe som har resultert i anklager om at lokale grupper utfører utenomrettslige henrettelser, som igjen fører til hevnangrep fra bandene.

I april sendte myndighetene soldater til Zamfara for å bekjempe gjengene, mens politiet ble beordret å nedlegge lokale militsgrupper.

I forrige uke fant politiet 41 drepte, trolig banditter, med avskårne struper i en skog og en elv i Zurmi-området i Zamfara. 15 militsmedlemmer ble pågrepet, mistenkt for å ha stått bak de 41 drapene.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært