USAs nye Kina-toll ryster det asiatiske aksjemarkedet

USAs varslede toll på 10 prosent for kinesiske importvarer til en verdi av 200 milliarder dollar har fått det asiatiske aksjemarkedet til synke raskt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus kunngjorde tirsdag kveld amerikansk tid at USA vil implementere den nye tollen i løpet av to måneders tid, men allerede etter få timer har meldingen fått konsekvenser på aksjemarkedet, skriver Reuters.

MSCI-indeksen, som dekker mange av de viktigste aksjene i Asia og stillehavsområdet, har falt med 0,4 prosent onsdag morgen. I tillegg har den japanske aksjeindeksen Nikkei falt med 1,2 prosent. Også sørkoreanske Kospi har sunket.

Fra før har Trump-administrasjonen innført 25 prosent toll på kinesiske importvarer verdt 34 milliarder dollar, omkring 276 millioner kroner. Kina har svart med å innføre en tilsvarende toll på amerikanske varer.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden