Trump tror Putin-møte blir lettere enn NATO-toppmøtet

Video: Trump ser for seg at møtet med Putin blir lettere enn Nato-toppmøtet.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Toppmøtet med Vladimir Putin blir trolig blir den enkleste delen Europa-turen, sier USAs president Donald Trump før avreise til NATO-toppmøtet i Brussel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske presidenten forlot Washington tidlig tirsdag formiddag, etter nok en ordkrig med sine europeiske allierte om forsvarsbudsjetter. Tollstriden og en rekke andre konfliktområder skaper også dårlig stemning før Trump møter sine 28 NATO-allierte i den belgiske hovedstaden.

Etter NATO-toppmøtet drar Trump videre på besøk til Storbritannia, før han møter den russiske presidenten i Helsingfors 16. juli.

– For å være ærlig, tror jeg møtet med Putin blir det letteste av alle. Hvem skulle trodd det? sa Trump om sin kommende Europa-turné.

Les også: Trump i ny ordkrig med Europa foran NATO-toppmøtet

Videre understrekte han at han ikke ville la seg utnytte av EU, som han anklager for å snylte på USA når det gjelder forsvar og sette opp barrierer for amerikansk import til Unionen, som utgjør verdens største marked.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det kommer garantert til å bli interessant under NATO-toppmøtet. NATO har ikke behandlet oss rettferdig, men jeg tror vi kommer til å finne ut av det. Vi betaler altfor mye, og de betaler altfor lite, sier Trump, med henvisning til pengebruk på forsvar.

Les også: Trump møter Putin én til én

NATO-toppmøtet kan potensielt ende opp med å bli en ny offentlig krangel, i likhet med det bistre og splittede G7-møtet i Canada i juni.

EU-president Donald Tusk gikk tirsdag i strupen på den amerikanske presidenten.

– Jeg vil henvende meg til president Trump direkte, etter at han i lengre tid nå har kritisert Europa nesten daglig.

– Sett pris på dine allierte. Du har tross alt ikke så mange, sa Tusk.

Les også: Putin: Krim ikke på dagsorden for møtet med Trump