Tyske CSU taper velgere etter asylkompromiss med Merkel

Tysklands innenriksminister og partileder for CSU har tapt velgere på å inngå asylkompromiss med Angela Merkels CDU, ifølge en fersk meningsmåling. Foto: AP / Michael Sohn / NTB scanpix.
Tysklands innenriksminister og partileder for CSU har tapt velgere på å inngå asylkompromiss med Angela Merkels CDU, ifølge en fersk meningsmåling. Foto: AP / Michael Sohn / NTB scanpix. Foto: Michael Sohn / AP

Angela Merkels CDU kom mandag til enighet med koalisjonspartnere i bayerske CSU om et kompromiss i asylstriden i landet. Men CSU taper nå velgere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det viser en partimåling utført umiddelbart etter at enigheten ble kjent mandag forrige uke.

I den tyske delstaten Bayern er det delstatsvalg i oktober, og ifølge meningsmålingen ligger CSU nå dårligere an her. Partiet fikk 38 prosents oppslutning i målingen, betydelig lavere enn oppslutningen på 47,7 prosent i delstatsvalget i 2013. Det er et kraftig tilbakeslag for partiet som har dominert i Bayern siden etterkrigstiden.

Les også: Merkel trygg på løsning i regjeringens migrasjonsstrid

Miljøpartiet De grønne ble det nest sterkeste partiet i delstaten, med 15 prosent. Partiet har dermed gått opp fra 8,6 prosent i 2013. På tredjeplass er det høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland (AfD) med 14 prosent.

Sosialdemokratene i det tredje regjeringspartiet SPD fikk 12 prosent i meningsmålingen for Bayern.

I målingen for hele Tyskland fikk AfD sin høyeste oppslutning til dags dato, med 16 prosent. I valget i september i fjor fikk partiet 12,6 prosent av stemmene. CDU/CSU-koalisjonen får en oppslutning på 30 prosent på landsbasis, mens SPD får 17 prosent.

Grüne får 13 prosent, Fridemokratene (FDP) får 10 prosent og Venstre får 9 prosent.

Les også: Merkel: Innvandringsspørsmålet kan avgjøre om EU overlever

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden