Fireåring skjøt og drepte seg selv

Demonstranter stoppet trafikken på motorveien Dan Ryan i Chicago, da de lørdag marsjerte mot våpen og våpenbruk. Samme dag døde en fireåring i Georgia i en ulykke som involverte et skytevåpen.
Demonstranter stoppet trafikken på motorveien Dan Ryan i Chicago, da de lørdag marsjerte mot våpen og våpenbruk. Samme dag døde en fireåring i Georgia i en ulykke som involverte et skytevåpen. Foto: AFP PHOTO / JIM YOUNG
Artikkelen fortsetter under annonsen

En fire år gammel gutt er død etter en skyteulykke i Georgia i USA. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fireåringen ble erklært død lørdag morgen, skriver New York Post.

Ifølge politiet ser hendelsen ut til å være forårsaket av en ulykke med et skytevåpen. En 27 år gammel mann skal være arrestert i forbindelse med hendelsen.

Dødsfallet føyer seg inn i en lang rekke av våpen-relaterte ulykker i USA. Ifølge en studie publisert i fjor, dør nesten 1300 barn hvert år i USA som følge av en ulykke med et skytevåpen. I tillegg får flere tusen barn skader som følge av våpen hvert år, viser studien.

Les også: 1.300 barn dør av skuddskader i USA hvert år

390 millioner våpen

USA er det eneste landet i verden med flere skytevåpen enn innbyggere, og risikoen for å bli skutt og drept der er 30 ganger høyere enn i Norge.

875 millioner håndvåpen er nå i privat eie i verden, og 46 prosent av dem er å finne i hjem i USA. Det tilsvarer 1,2 våpen per innbygger og totalt over 390 millioner våpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les mer: Stadig flere våpen i privat eie

– Ting har ikke forandret seg

Debattene og uenighetene rundt våpen i USA viser seg jevnlig. Lørdag stengte demonstranter en større motorvei i Chicago, da de tok til gatene for å skape oppmerksomhet rundt dødsfall forårsaket av våpen, skriver Chicago Sun Times. Én av demonstrantene, Loraine Woods-Lewis, mistet sønnen sin i 2013.

– Ting har ikke forandret seg de siste fem årene. Vi er her for å lage bråk, sa hun til avisa.

Samtidig som demonstranter fylte motorveien i Chicago, arrangerte gruppa «March for Our Rights» samlinger for studenter 13 steder i USA, for å kjempe for retten til å eie våpen, skriver Newsweek.