Meny

Organisasjon: 14 aktivister drept i Nicaragua

Minst 14 personer skal være drept i nye sammenstøt sørvest i Nicaragua søndag, melder Det nicaraguanske senteret for menneskerettigheter (CENIDH).

Ifølge CENIDH er det snakk om et angrep i områdene Diriamba og Jinotepe ledet av regjeringsvennlige styrker.

– Der har vært grusomt. Vi har minst 14 døde, men det kan være flere, sier leder Vilma Nunez i CENIDH.

I forrige uke opplyste en annen menneskerettighetsgruppe, ANPDH, at over 300 personer har mistet livet i de voldelige opptøyene som har funnet sted i Nicaragua de siste månedene, mens mer enn 1.500 mennesker er såret. De offisielle tallene fra landets regjering var da fremdeles kun 47 døde.

Misnøyen med president Daniel Ortega og hans kone, visepresident Rosario Murillo, har lenge ulmet i Nicaragua og toppet seg da Ortega i april 2018 varslet en pensjonsreform som ville innebære 5 prosent kutt i pensjoner og høyere skatt på inntekt.

Populært