Minst 100 døde etter uværet i Japan

En beboer hentes opp fra et oversvømt område i Kurashiki i Okayama i Japan lørdag. Både båter og helikoptre tas i bruk i redningsarbeidet for å få hentet ut alle som er innestengt av vannmassene. Foto: Shohei Miyano / Kyodo News / AP / NTB scanpix
En beboer hentes opp fra et oversvømt område i Kurashiki i Okayama i Japan lørdag. Både båter og helikoptre tas i bruk i redningsarbeidet for å få hentet ut alle som er innestengt av vannmassene. Foto: Shohei Miyano / Kyodo News / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 100 personer er døde og 68 fortsatt savnet etter det kraftige regnværet i Japan. Statsminister Shinzo Abe avlyser en utenlandsreise som følge av krisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag morgen har regnværet endelig gitt seg, men gjørme og store vannmasser skaper voldsomme problemer for redningsarbeiderne. Likevel fortsetter de arbeidet med uforminsket styrke.

Talsperson Yoshihide Suga i den japanske regjeringen opplyser mandag at 100 personer er bekreftet omkommet.

Flest personer er savnet i Hiroshima-området, som har hatt de største materielle skadene. I byen Kurashiki vest i landet er mer enn 1.000 personer omringet av vannet, ifølge Kyodo.

Statsminister Abe har besluttet å avlyse en reise til Belgia, Frankrike, Saudi-Arabia og Egypt som følge av krisen.

Abe uttalte søndag at arbeidet er en kamp mot klokka. Noen av flomofrene sender desperate meldinger over sosiale medier for å få hjelp fra nødetatene. I landsbyer sentralt og vest i Japan har innbyggere blitt nødt til å krype opp på hustak, de eneste stedene de kan komme unna leirskred og vannmasser som omgir dem på alle kanter.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 50.000 redningsarbeidere, politifolk og militære er mobilisert for å avhjelpe situasjonen, der hele småbyer er oversvømmet og kun få ytre tegn, som trafikklys over vannflaten, vitner om at det er et lokalsamfunn under vannet.

Japan gjennomgår tunge regnsesonger tidlig om sommeren hvert år, men i år har det kommet rekordstore mengder. Enkelte steder har det falt over en meter regn på kort tid.