Ortega utelukker å framskynde valg i Nicaragua

På en vegg i Nicaraguas hovedstad Managua står «asesino», det spanske ordet for «morder», skrevet over en graffiti-fremstilling av president Daniel Ortega. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix
På en vegg i Nicaraguas hovedstad Managua står «asesino», det spanske ordet for «morder», skrevet over en graffiti-fremstilling av president Daniel Ortega. Foto: Esteban Felix / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nicaraguas president Daniel Ortega sier det er uaktuelt å gå med på den katolske kirkens forslag om å framskynde presidentvalget i 2021 til mars neste år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den katolske kirken har hatt rollen som mekler mellom regjeringen og opposisjonen i den pågående konflikten i landet. Minst 200 mennesker har blitt drept i opptøyene siden april, mens enkelte organisasjoner opererer med enda høyere tall.

Voldsbølgen har fått opposisjonen til å kreve en framskyndelse av presidentvalget, noe kirken har sett på som et godt forslag. Det er ikke Ortega enig i.

– På dette området er reglene satt av grunnloven, som er valgt av folket. Du endrer ikke bare de reglene over natten fordi en gruppe som planlegger statskupp, har fått en idé om det, sier den 72 år gamle presidenten lørdag kveld i en tale til sine tilhengere.

Partene er ventet å gjenoppta samtalene mandag morgen.