Britisk politibetjent ikke eksponert for novitsjok

En spesialsoldat i verneutstyr deltar i etterforskningen av nervegift-hendelsen i Salisbury, der to personer er kritisk syke etter å ah fått i seg nervegiften novitsjok. Lørdag ble en politimann innlagt på sykehus med mistanker om å ha blitt utsatt for nervegiften. Foto: AP / NTB scanpix
En spesialsoldat i verneutstyr deltar i etterforskningen av nervegift-hendelsen i Salisbury, der to personer er kritisk syke etter å ah fått i seg nervegiften novitsjok. Lørdag ble en politimann innlagt på sykehus med mistanker om å ha blitt utsatt for nervegiften. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Prøveresultatene viser at den britisk politibetjenten som lørdag ble innlagt på sykehus, ikke har vært eksponert for nervegiften novitsjok, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politibetjenten ble innlagt på sykehus etter mistanke om at han var eksponert for nervegiften. Akuttmottaket på sykehuset Great Western Hospital i Swindon ble umiddelbart stengt, og ingen pasienter slapp inn eller ut, ifølge Salisbury Journal.

Politibetjenten ble senere lørdag overflyttet til Salisbury District Hospital for videre behandling. Sykehuset har spesialutstyr for å ta og analysere prøver og fikk svar i løpet av kort tid.

– Vi er glade for å kunne bekrefte at politibetjenten som ble tilsett på Salisbury District Hospital i forbindelse med en pågående hendelse i Amesbury, har blitt undersøkt og bekreftet upåvirket, skriver politiet på Twitter.

Politiet gjentar samtidig sykehusets budskap om at faren for å bli utsatt for nervegift i området, er svært liten.

Forrige lørdag ble en kvinne og en mann, begge i 40-årene, innlagt på sykehus etter å ha fått i seg den svært farlige nervegiften novitsjok. Tilstanden til de to er fortsatt kritisk.

Over hundre politifolk etterforsker saken, og en av teoriene er at de to tilfeldigvis kom over en liten beholder med giften – og at den kan ha blitt kastet etter nervegiftangrepet mot den tidligere russiske spionen Sergej Skripal og datteren Julia i Salisbury i mars.