Nordkoreanere fikk omsider nyheten om Pompeos besøk

USAs utenriksminister Mike Pompeo ankommer et møte med Nord-Koreas leder Kim Jong-uns høyre hånd Kim Yong-chol lørdag morgen, for andre dag på rad. Med seg har han USAs ambassadør til Filippinene Sung Kim, som har ledet USAs delegasjon i flere samtaler med nordkoreanske diplomater. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix
USAs utenriksminister Mike Pompeo ankommer et møte med Nord-Koreas leder Kim Jong-uns høyre hånd Kim Yong-chol lørdag morgen, for andre dag på rad. Med seg har han USAs ambassadør til Filippinene Sung Kim, som har ledet USAs delegasjon i flere samtaler med nordkoreanske diplomater. Foto: Andrew Harnik / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyheten om at USAs utenriksminister Mike Pompeo er på besøk i landet, har etter et døgn blitt offentliggjort av Nord-Koreas statlige nyhetsbyrå KCNA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsbyrået gir likevel svært få detaljer om hvorfor Pompeo oppholder seg i Pyongyang over flere dager.

I meldingen fra KCNA heter det kun at utenriksministeren møter nordkoreanske diplomater for å følge opp avtalen som ble inngått mellom USAs president Donald Trump og Nord-Koreas leder Kim Jong-un i Singapore i juni.

Målet for Pompeos tur er å legge en konkret plan for atomnedrustningen i Nord-Korea. Det er ventet at han vil legge fram et forslag til en tidsplan for nordkoreanerne.

Fredag satt Pompeo i et tre timer langt møte med Kims høyre hånd Kim Yong-chol. Han har også vært i samtaler med utenriksminister Ri Yong-ho etter at han ankom Pyongyang fredag morgen. Pompeo sier han anser møtet som veldig viktig, siden det er det første mellom landenes øverste diplomater siden toppmøtet i juni.

– President Trump er fast bestemt på å skape en lys fremtid for Nord-Korea, sier Pompeo under møtet med Kim Yong-chol i en gigantisk gjestevilla i hovedstaden.

Nord-Korea har ennå ikke kommentert hvorvidt Pompeo vil møte Kim Jong-un i løpet av sitt tredje besøk i landet.