Novitsjok-ofre syke etter å ha tatt på infisert gjenstand

En politimann holder vakt like ved bygningen der de to britene som nå er kritisk syke, ble funnet lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
En politimann holder vakt like ved bygningen der de to britene som nå er kritisk syke, ble funnet lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to britene som ble eksponert for nervegiften novitsjok, ble syke etter å ha vært i kontakt med en infisert gjenstand, opplyser britisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De to, Dawn Sturgess (44) og Charlie Rowley (45), ligger fortsatt kritisk syke på sykehus der de ble innlagt lørdag.

– Etter at det er tatt flere prøver av pasientene, vet vi nå at de ble utsatt for nervegiften etter å ha vært i berøring med en infisert gjenstand, opplyser politiet i en uttalelse torsdag.

Politiet vil ikke si hva slags gjenstand det er snakk om, men presiserer at det på nåværende tidspunkt ikke er noen andre personer som har vist samme symptomer som Sturgess og Rowley.

Det er det britiske antiterrorpolitiet som leder etterforskningen av saken, og et stort antall polititjenestefolk gjennomsøker deler av Salisbury og Amesbury for å forsøke å få fastslått kilden til forgiftningen.