Massive luftangrep sør i Syria

Bildet er tatt av opposisjonelle Nabaa Media i Daraa lørdag. Foto: AP / NTB scanpix
Bildet er tatt av opposisjonelle Nabaa Media i Daraa lørdag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russiske og syriske fly har gjennomført flere hundre luftangrep i Daraa-provinsen sør i Syria, ifølge eksilgruppen SOHR og personer på bakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hundrevis av missiler og tønnebomber rammet provinsen før daggry torsdag, opplyser Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Eksilgruppa meldte torsdag formiddag at det er gjennomført minst 600 luftangrep i Daraa i løpet av de siste 15 timene. Minst seks sivile, blant dem fire barn, er drept, ifølge SOHR.

Også AFPs journalist i Daraa melder om kraftige luftangrep. Torsdagens bombing er den mest intense siden regjeringsstyrker og allierte begynte offensiven i provinsen 19. juni, ifølge journalisten.

– Siden i går kveld til nå har russiske fly fulgt en brent jords taktikk, sier en talsmann for opprørerne i sør, Hussein Abazeed.

– Formålet er å tvinge opprørerne til forhandlinger, fortsetter Abazeed.

Les også: IS-lederens sønn trolig drept i Syria

– Kontinuerlige angrep

Den nye runden med luftangrep kommer etter at samtaler mellom regimets russiske allierte og opprørere i provinsen brøt sammen onsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Russland krevde at opprørerne ga fra seg våpnene sine før en våpenhvileavtale var spikret, noe de avviste, ifølge opprørere som fortsatt kontrollerer deler av Daraa-provinsen.

Samer Homssi, som har flyktet til utkanten av Daraa by sammen med sin kone og fire barn, forteller om kontinuerlige angrep.

– Bombardementet har ikke stoppet opp et eneste øyeblikk siden det ble kjent at forhandlingene mislyktes, sier 47-åringen til AFP.

Daraa by er hovedstaden i provinsen med samme navn.

Les også: Opprørere: Samtaler om Sør-Syria mislyktes

Over 300.000 på flukt

Også andre kilder på bakken forteller om en kraftig opptrapping av offensiven.

– Flere hundre luftangrep og missiler regner ned over de fleste områder av byen Daraa og alle landsbyene i den østlige delen av landsbygda i provinsen, skriver den lokale aktivisten Abu Omar al-Darawi i en melding til nyhetsbyrået DPA torsdag formiddag.

Om lag 330.000 mennesker er drevet på flukt siden offensiven begynte 19. juni, følge FN. Torsdag ettermiddag holder Sikkerhetsrådet et hastemøte for å drøfte offensiven.