Etterlyst ekspresident nekter å returnere til Ecuador

Ecuadors ekspresident Rafael Correa (t.v.) og nåværende president Lenin Moreno tok hverandre i hånden da Moreno tok over som president i april i fjor. Nå mener Correa at Moreno står bak arrestordren som ble utstedt på ham tirsdag. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB scanpix
Ecuadors ekspresident Rafael Correa (t.v.) og nåværende president Lenin Moreno tok hverandre i hånden da Moreno tok over som president i april i fjor. Nå mener Correa at Moreno står bak arrestordren som ble utstedt på ham tirsdag. Foto: Dolores Ochoa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ecuadors ekspresident hevder det nesten ville vært «selvmord» å returnere til Ecuador etter at det er utstedt en arrestordre på ham i hjemlandet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Han mener det er landets nye president og tidligere allierte Lenin Moreno som står bak arrestordren som tirsdag ble utstedt av en domstol i landet.

– Det ville nesten ha vært selvmord å reise tilbake under de nåværende forholdene, men hvis jeg var singel ville jeg ha gjort det, sier Ecuadors ekspresident Rafael Correa

Landets myndigheter mistenker at Correa var involvert i et forsøk på kidnapping av opposisjonspolitiker Fernando Balda i Colombias hovedstad Bogotá i 2012. Interpol er også varslet om arrestordren, som ble utstedt tirsdag.

– Det er et helt kart og et plott mot meg, sier Correa.

Correa, som var president i Ecuador fra 2007 til 2017, og som er kjent som en av de mest fargerike politikerne i Latin-Amerika, bor nå i Brussel i konas hjemland Belgia. Han er likevel ikke bekymret for at Interpol eller belgiske myndigheter vil pågripe og utlevere ham.

– Interpol bruker god tid, analyserer saken, og hvis den er politisk, så avviser de den. Vi er overbevist om at det er slik det vil bli, for det finnes ikke noe mer politisk enn dette, sier Correa.

Han legger til at han og hans advokater ikke har utelukket muligheten for å søke politisk asyl i Belgia.