Löfven kaller inn til krisemøte etter skyteepisoder i Sverige

Sveriges statsminister Stefan Löfven har kalt politiet inn til et krisemøte etter flere skyteepisoder i Sverige den siste tiden.
Sveriges statsminister Stefan Löfven har kalt politiet inn til et krisemøte etter flere skyteepisoder i Sverige den siste tiden. Foto: Erik Simander/tt / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsminister Stefan Löfven har innkalt politiet til et møte med regjeringen etter en rekke nylige skyteepisoder i Sverige, flere av dem med dødelig utfall.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har tilført politiet mer ressurser enn de selv ba om, men det kan være at vi må gjøre mer. Derfor har jeg bedt justis- og innenriksminister Morgan Johansson om å ta kontakt med politimyndighetens ledelse for å høre om det er noe ytterligere vi trenger å gjøre. Mer ressurser, andre typer ressurser, vi er fast bestemt på at disse gjengene må knekkes, sier Löfven.

I løpet av de siste ukene har det vært flere dødelige skyteepisoder i blant annet Örebro og Malmö. Sju personer er drept, og de fleste av episodene knyttes til konflikter mellom gjengmiljøer.

I mars sa Löfven at kampen mot organisert kriminalitet hadde gitt «visse resultater» i form av færre skyteepisoder i Sveriges tre største byer.

Les også: Frykter svensk bandekrig vil spre seg til Danmark

– Da så vi en forsiktig bevegelse i riktig retning, men vi skal absolutt ikke trekke noen endelige konklusjoner om at dette er over, for det er det ikke, sier statsministeren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må hele tiden være på tå hev og klare for å gjøre enda mer. Vi skal gjøre alt som kan gjøres for å vise at samholdet alltid er sterkere enn gjengkriminaliteten, sier han videre.

Statsministerens uttalelser kommer dagen etter Sveriges seneste skyteepisode. To personer ble skutt og drept og ytterligere en person ble såret i bydelen Vivalla i Örebro tirsdag kveld. Alle de tre som ble skutt var kjenninger av politiet, og den ene skal ha vært innblandet i en tidligere gjengkonflikt i området, ifølge kringkasteren SVT.

Tidligere i juli har det vært skyteepisoder i Malmö og Helsingborg.