Malaysias eksstatsminister pågrepet for korrupsjon

Malaysias tidligere statsminister Najib Razak er pågrepet, anklaget for korrupsjon. Foto: AP / NTB scanpix
Malaysias tidligere statsminister Najib Razak er pågrepet, anklaget for korrupsjon. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Malaysias tidligere statsminister Najib Razak er pågrepet, anklaget for korrupsjon. Han blir fremstilt og formelt siktet i en domstol onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Najib Razak, som var statsminister fra 2009 til tidligere i år, er anklaget for å ha tappet det statlige utviklingsfondet 1MDB for 4,5 milliarder dollar, og for angivelig å ha overført nærmere 700 millioner dollar av dette beløpet til sin personlige bankkonto.

Han satt som statsminister fram til valget 9. mai, da han ble påført et sviende tap av sin tidligere mentor, 92 år gamle Mahathir Mohamad, som har gått hardt ut mot eksstatsministeren i den pågående korrupsjonsetterforskningen.

Malaysisk politi har beslaglagt kontanter, smykker, klokker, håndvesker og andre luksusgjenstander til en verdi av nærmere 300 millioner kroner fra Najibs private boliger i ukene etter valget.

Najib og kona Rosmah Mansor ble i mai ilagt forbud mot å forlate landet, og Najib ble avhørt 22. mai. Eksstatsministeren har avvist anklagene. Han er tidligere blitt frikjent i en etterforskning den malaysiske regjeringen har gjennomført.

Les også:

Najib hadde over 230 millioner kroner i kontanter

Politiet konfiskerte penger og smykker hos Malaysias eksstatsminister