Sju amerikanske FN-ambassadører ber Trump gjenoppta hjelp til palestinerne

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sju tidligere amerikanske FN-ambassadører ber Trump-administrasjonen gjenoppta finansieringen av FNs organ for bistand til palestinske flyktninger UNRWA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev til utenriksminister Mike Pompeo sier de sju, som er både demokrater og republikanere, at Trumps beslutning om å holde tilbake USAs bidrag til UNRWA er til skade for sikkerheten til USAs allierte i regionen, inkludert Israel og Jordan.

UNRWA, som støtter palestinske flyktninger i hele regionen, har fått store problemer som delvis skyldes at USA kuttet bidraget sitt.

FN sier UNRWA trenger 250 millioner dollar om de skal slippe å kutte i matvarehjelpen og skolene og andre prosjekter som organisasjonen driver i Jordan, Libanon, Syria, Vestbredden og Gazastripen.

De sju som ber Trump-administrasjonen gjenoppta bidragene, er Thomas Pickering og Edward Perkins, som tjente under George H.W. Bush, Madeleine Albright og Bill Richardson som var Bill Clintons FN-ambassadører, John Negroponte, som var i FN for George W. Bush, og Susan Rice og Samantha Power fra Barack Obamas administrasjon.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

USA har tradisjonelt vært UNRWAs viktigste bidragsyter og bidro i fjor med til sammen 364 millioner dollar, men tidligere i år opplyste Trump-administrasjonen at de holder tilbake halvparten av årets første bidrag på 125 millioner dollar inntil byrået gjennomfører interne reformer.

UNRWAs direktør, Pierre Krähenbühl, sier det betyr at matvarehjelp står i fare i Gaza og helseklinikker i hele regionen, og at 500.000 barn kanskje ikke får skolegang.