Omstridt borgermester drept av snikskytter på Filippinene

Borgermesteren i Tanauan på Filippinene, Antonio Halili, ble skutt og drept av en snikskytter mandag. Foto: AP / NTB scanpix
Borgermesteren i Tanauan på Filippinene, Antonio Halili, ble skutt og drept av en snikskytter mandag. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En borgermester på Filippinene, anklaget for å ha bånd til narkomafia, ble drept av en snikskytter under en flaggseremoni mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Antonio Halili yndet å framstille seg selv som hard i klypa mot narkomistenkte, samtidig som han selv var mistenkt for å tjene gode penger på narkotika.

Mandag ble han skutt og drept av en snikskytter under en flaggseremoni utenfor byens rådhus, foran øynene på flere titalls skrekkslagne ansatte som var i ferd med å synge nasjonalsangen.

– De så ingen nærme seg. De hørte bare et skudd, så antakelsen eller påstanden er at det kan ha vært en snikskytter, sier politisjefen på Filippinene, Oscar Albayalde.

Halili var en kontroversiell borgermester. For to år siden ga han politiet ordre om å marsjere narkomistenkte til spot og spe gjennom gatene i Tanauan, en småby 70 kilometer sør for hovedstaden Manila.

De mistenkte ble også tvunget til å bære plakater med teksten «Jeg er narkolanger, ikke gjør som meg», i en kampanje som høstet kritikk fra menneskerettighetsorganisasjoner.

Politiet knyttet samtidig Halili selv til narkotikahandel, noe han selv på det sterkeste benektet.