Ny vulkansk aktivitet på Bali

<p>Slik så Agung-vulkanen på Bali ut fredag morgen. Mandag har den igjen sendt asker omkring 2 kilometer opp i luften. Foto: AP / NTB scanpix</p>
Slik så Agung-vulkanen på Bali ut fredag morgen. Mandag har den igjen sendt asker omkring 2 kilometer opp i luften. Foto: AP / NTB scanpix

Vulkanen Agung, som den siste måneden har hatt flere utbrudd på den indonesiske turistøya Bali, har mandag sendt vulkansk aske 2.000 meter opp i luften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Askeutbruddet, som varte i omkring tre minutter, utgjør ingen umiddelbar fare for flytrafikken, ifølge krisemyndighetene i Indonesia.

Bali gjenåpnet sin internasjonale flyplass tolv timer etter et lignende askeutbrudd fredag. Aske er farlig for fly ettersom den kan bli sugd inn i motorene og gjøre rullebanen glatt.

Det er fortsatt utstedt vulkanvarsel på nest høyeste nivå for Agung, og ferdsel er forbudt i en radius på fire kilometer fra krateret.

Vulkanen, som ligger øst på Bali, har en høyde på 3.031 meter. På 1960-tallet hadde vulkanen et utbrudd som kostet over tusen mennesker livet.

Personvernpolicy