27-åring pågrepet etter skyting i Helsingborg

Svensk politi har sperret av området der det var en skyteepisode i sentrum av Helsingborg. Politiet fikk melding om skytingen rundt klokken 20. Foto: Andreas Hillergren/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix
Svensk politi har sperret av området der det var en skyteepisode i sentrum av Helsingborg. Politiet fikk melding om skytingen rundt klokken 20. Foto: Andreas Hillergren/TT NYHETSBYRÅN / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fire menn i 20-årene ble såret da to gjenger gikk løs på hverandre i sentrum av Helsingborg lørdag kveld. En av dem er pågrepet, mistenkt for drapsforsøk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Noen ble skutt og noen har stikk- og kuttskader, sier politiets talsmann Fredrik Bratt til Aftonbladet.

Politiet fikk melding om skyting nær Gustav Adolfs kirke i sentrum av Helsingborg i 20-tiden. Fire personer ble kjørt til sykehus og tilstanden for tre av dem betegnes som alvorlig.

Den ene av de sårede, en 27 år gammel mann med lettere skader, ble pågrepet søndag morgen, mistenkt for drapsforsøk. Politiet beskriver alle de innblandede som kjenninger og ifølge Aftonbladet tilhører de to kriminelle gjenger.

– Skytteren var svartkledd, kom på en motorsykkel og avfyrte flere skudd. Det ble kaos og folk skrek, forteller et øyenvitne til avisa.

Det har vært en rekke skyteepisoder i Helsingborg det siste året.

Helsingborg ligger om lag 65 kilometer nord for Malmö, der tre personer ble skutt og drept 18. juni.

Også 22. juni ble en mann skutt og drept i Malmö, og det har også vært andre skyteepisoder i byen siden trippeldrapet, som politiet knytter til en konflikt mellom rivaliserende gjenger.