NBC: Amerikansk etterretning mener Nord-Korea produserer brensel til atombomber

Amerikansk etterretning mener Nord-Korea de siste månedene har økt produksjonen av brensel til atombomber, melder NBC News.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag la amerikansk etterretning fram en rapport der det kommer fram at det flere steder i Nord-Korea produseres anriket uran, og at nordkoreanerne har forsøkt å holde dette skjult for amerikanerne. Det opplyser fem etterretningskilder NBC News har snakket med.

Nordkoreanerne skal også ha fortsatt produksjonen etter toppmøtet mellom president Donald Trump og Kim Jong-un 12. juni.

Les også: USA vil gi Nord-Korea tidslinje for implementering av toppmøteavtalen

Trump: Nord-Korea fortsatt en trussel

- De forsøker å lure oss

CIA har ifølge kanalen ikke ønsket å kommentere saken, og det amerikanske utenriksdepartementet sier de ikke kan bekrefte opplysningene og at de ikke kommenterer på etterretningssaker. Heller ikke Det hvite hus har ønsket å uttale seg.

– De forsøker å lure oss på en rekke områder, antall våpen, missiler. Vi følger nøye med, sier en av kildene til kanalen.

I et intervju med Fox New tidligere denne måneden uttalte Trump at han «i hovedsak» har løst det nordkoreanske atomproblemet. Uttalelsen kom få dager etter møtet med Kim. Under møtet forpliktet presidenten seg til å sørge for sikkerhetsgarantier for Nord-Korea, og Kim forpliktet seg til å gjennomføre en full fjerning av atomvåpen fra Koreahalvøya.

(VIDEO: - Nord-Korea-sanksjoner heves kun etter fullstendig atomnedrustning.)

Personvernpolicy