Ingen livstegn fra gutter som er innesperret i grotte i Thailand

Over 1.000 personer jobber på spreng med å finne guttene i grotten. Foto: Thailand Department of National Parks and Wildlife via AP / NTB scanpix
Over 1.000 personer jobber på spreng med å finne guttene i grotten. Foto: Thailand Department of National Parks and Wildlife via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Håper svinner for de elleve guttene og treneren deres som er savnet i en grotte i Thailand, men den desperate letingen i den oversvømte labyrinten fortsetter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Én uke har gått siden elleve gutter i alderen 11 til 16 år og den 25 år gamle fotballtreneren deres forsvant inn i den store Tham Luang Nang Non-grotten i Chiang Rai-provinsen nord i Thailand.

Kraftig regnvær gjorde at de ble fanget inne i den 10 kilometer dype labyrinten, og ingen har sett eller hørt livstegn fra dem siden.

Over 1.000 redningsarbeidere, blant dem dykkere fra den amerikanske marinejegerstyrken Navy SEAL, forsøker møysommelig å ta seg innover i de oversvømte grottegangene, men har store vansker i det gjørmebrune vannet. Grotte-eksperter fra Australia, Kina og Japan bistår også.

Fortvilte rop

Utenfor grotteinngangen venter fortvilte foreldre, som holder bønneseremonier og roper i håp om at sønnene deres skal høre dem.

Lørdag greide Navy SEAL-dykkerne å ta seg inn til et sted der flere grotteganger møtes, og man tror at guttene oppholder seg i et stort grottekammer 2–3 kilometer lenger inne, opplyser guvernøren i Chiang Rai-provinsen, Narongsak Osottanakorn.