Trump vil snakke med Putin om valg-innblanding

Vladimir Putin og Donald Trump under G20-møtet i Hamburg. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix
Vladimir Putin og Donald Trump under G20-møtet i Hamburg. Foto: Evan Vucci / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

USAs president Donald Trump sier han vil snakke med Russlands president Vladimir Putin om påstandene om innblanding i det amerikanske presidentvalget i 2016.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg skal snakke med han om alt. Vi skal snakke om Ukraina, vi skal snakke om Syria. Vi kommer til å snakke om valg. Vi vil ikke at noen skal blande seg inn i valg, sa Trump, ifølge Reuters , da han møtte pressen om bord presidentens fly fredag.

Toppmøtet mellom Trump og Putin holdes i Helsingfors 16. juli, kort tid etter NATO-toppmøtet i Brussel 11. til 12. juli. Etter NATO-møtet drar den amerikanske presidenten videre til Storbritannia den 13. juli.

Putin og Trump har møttes to ganger tidligere på sidelinjen av internasjonale møter, men har aldri tidligere holdt et offisielt toppmøte seg imellom.

Russlands viseutenriksminister Sergej Rjabkov har tidligere uttalt at utenriksminister Sergej Lavrov mest sannsynlig vil møte USAs utenriksminister Mike Pompeo i løpet av de neste par ukene, for å banke ut flere detaljer om toppmøtet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden