General Motors advarer om at straffetoll kan føre til oppsigelser i USA

EU økte tollen på motorsykler og en rekke andre produkter fra USA som svar på at president Donald Trump innførte kraftig økt toll på stål og aluminium for å beskytte amerikansk stålindustri.
EU økte tollen på motorsykler og en rekke andre produkter fra USA som svar på at president Donald Trump innførte kraftig økt toll på stål og aluminium for å beskytte amerikansk stålindustri. Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den amerikanske bilgiganten General Motors har advart president Donald Trump om at straffetollene hans kan føre til oppsigelser i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I et brev til handelsdepartementet skriver selskapet at økt toll kan føre til nedskalering av selskapet, mindre tilstedeværelse både i USA og utlandet og at det kan føre til færre, ikke flere, jobber i USA.

Forrige mandag kunngjorde den amerikanske motorsykkelprodusenten Harley-Davidson at de vil flytte noe av produksjonen sin ut av USA for å unngå økt toll i Europa.

Les også: Canada svarer på USAs ståltoll

Søreide mener Norge og USA tåler å krangle

Trump truer EU med 20 prosent toll på biler

EU økte tollen på motorsykler og en rekke andre produkter fra USA som svar på at president Donald Trump innførte kraftig økt toll på stål og aluminium for å beskytte amerikansk stålindustri, særlig i det nordøstlige USA.

General Motors eier blant annet bilmerkene Hummer, Cadillac, Chevrolet og Buick.