FN: Partene i Jemen gjenopptar forhandlingene

Over 10.000 mennesker er drept siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen våren 2015, i spissen for en regional allianse. Dette bildet fra februar i år viser følgene av et saudiledet flyangrep i hovedstaden Sana. Foto: AP / NTB scanpix
Over 10.000 mennesker er drept siden Saudi-Arabia gikk til krig mot Houthi-opprørerne i Jemen våren 2015, i spissen for en regional allianse. Dette bildet fra februar i år viser følgene av et saudiledet flyangrep i hovedstaden Sana. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Houthi-opprørerne og den saudistøttede regjeringen i Jemen har etter to år gått med på å innlede nye fredssamtaler, opplyser FN.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs spesialutsending til Jemen, Martin Griffiths, opplyser at han i løpet av de kommende ukene vil bringe partene tilbake til forhandlingsbordet.

Griffiths har hatt samtaler med Jemens president Abed Rabbo Mansour Hadi i Aden, og med Houthi-opprørernes forhandlingsleder Mohammed Abdul-Salam.

Nye samtaler med houthiene vil finne sted de kommende dagene, opplyser Griffiths, som håper at FNs sikkerhetsråd vil komme opp med en fredsplan for Jemen alt neste uke.

Hadi ble styrtet av Houthi-opprørerne høsten 2014 og har siden stort sett levd i eksil i Saudi-Arabia.

Saudi-Arabia gikk til krig mot opprørerne i nabolandet i mars 2015, i spissen for en regional allianse der blant andre De forente arabiske emirater deltar med bakkestyrker.

Over 10.000 mennesker er siden drept og over 50.000 såret, de fleste av dem i saudiarabiske flyangrep. Over 3 millioner mennesker er drevet på flukt, og 22 millioner mennesker i jemen er nå avhengige av humanitærhjelp.

80 prosent av all nødhjelp bringes inn via den Houthi-kontrollerte havnebyen Hodeida, som de siste ukene har vært under kraftige angrep fra den saudiledede koalisjonen.