Paris-mistenkt forsvarer angrepene i 2015

Salah Abdeslam, som antas å være eneste gjenlevende gjerningsmann bak terrorangrepene i Paris i 2015, skal ha forsvart angrepene i et avhør med etterforskere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

28-åringen, som har vært holdt i varetekt i Frankrike etter terroraksjonen i Paris 13. november 2015 der 130 mennesker ble drept, har inntil nå nektet å samarbeide med etterforskerne.

Torsdag skal han imidlertid ha spilt inn en uttalelse til etterforskerne der han gjentar propaganda fra islamistiske ekstremistgrupper som IS, som hevdet å stå bak angrepene på konsertlokalet Bataclan, en idrettsstadion og kafeer i den franske hovedstaden.

– Vi angriper ikke fordi dere spiser svin, drikker vin eller hører på musikk. Men muslimer forsvarer seg selv mot dem som angriper oss, sa Abdeslam ifølge de franske radiostasjonene RTL og France Inter.

Begge viser til advokaten Jean Reinhart som kilde. Han er bistandsadvokat for ofrene etter angrepene, og har tilgang til etterforskningsmaterialet i saken.

– Sett sinnet deres til side og tenk på det litt, sa Abdeslam, i kommentarer som tilsynelatende er rettet mot dem som ble drept eller såret i angrepene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dere lider av feilene som har blitt gjort av lederne deres, sa han.

Ifølge AFP er uttalelsene det nærmeste Abdeslam har vært å erkjenne sin rolle i Paris-angrepene.

I april ble Abdeslam dømt til 20 års fengsel i Belgia for drapsforsøk etter en skuddveksling med belgisk politi i hans hjemby Brussel like før han ble pågrepet i 2016. Under den rettssaken nektet han å forklare seg.

Rettssaken om terrorangrepene i Paris har ennå ikke blitt berammet.