Russisk opposisjonspolitiker løslatt fra fengsel

Russlands opposisjonsleder Aleksej Navalnyj (t.v.) omfavner sin lillebror Oleg som fredag ble løslatt etter å ha sonet 3,5 år i fengsel for svindel, en dom de mener var politisk motivert. Foto: AP / NTB scanpix
Russlands opposisjonsleder Aleksej Navalnyj (t.v.) omfavner sin lillebror Oleg som fredag ble løslatt etter å ha sonet 3,5 år i fengsel for svindel, en dom de mener var politisk motivert. Foto: AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Oleg Navalnyj, broren til den russiske opposisjonslederen Aleksej Navalnyj, er løslatt etter 3,5 år i fengsel for en dom støttespillere mener var politisk motivert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Oleg Navalnyj omfavnet både sin kone og storebror Aleksej da han kom ut av fengselsporten i byen Narysjkino sør for Moskva etter å ha sonet ferdig dommen.

Begge brødrene ble i 2014 kjent skyldig i svindel og skatteunndragelse i forbindelse med at de jobbet for det franske selskapet Yves Rocher. Aleksej ble dømt til en betinget fengselsstraff mens Oleg ble dømt til 3,5 års ubetinget fengsel.

Både de to brødrene og deres tilhengere har hele tiden hevdet at dommen var politisk motivert, og dommen var blant annet grunnen til at Aleksej Navalnyj ble nektet å stille som kandidat i presidentvalget i mars.