Illeluktende flypassasjer døde av infeksjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann som måtte forlate et passasjerfly etter nødlanding i Portugal i slutten av mai, døde senere av infeksjoner han pådro seg under et ferieopphold på Gran Canaria.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Da flyet var på vei fra Las Palmas til Schiphol flyplass i Nederland begynte andre passasjerer å klage på dårlig lukt i flykabinen. Etter hvert ble det så ille at enkelte passasjerer kastet opp og besvimte.

Årsaken skal ha vært at en av passasjerene, som i ettertid viste seg å være en 58 år gammel russisk rockemusiker, luktet svært ille.

Les også: F-16 kolliderte med fugler – måtte nødlande

Nødlanding

Kabinpersonalet forsøkte først å isolere mannen på et av flyets toalett, men dette var likevel ikke nok til å bli kvitt den stramme lukten, som ifølge flere passasjerer var uutholdelig, skriver Airlive.net.

Til slutt besluttet pilotene å foreta en kontrollert nødlanding i Faro i Portugal.

Det var det nederlandsk lavprisflyselskapet Transavia, som tilhører Air France-KLM-gruppen, som foretok nødlandingen.

Les også: Fly måtte nødlande med brennende motor

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Alvorlig syk

Her ble den illeluktende passasjeren geleidet ut av flyet, en Boeing 737, og tatt hånd om av lokalt helsepersonell.

Flere uker senere kom det frem nye opplysninger om mannens helsetilstand og årsaken til den ekstreme lukten som forpestet luften om bord i flyet.

Det viste seg at mannen var alvorlig syk. Han døde senere av sykdommen, skriver den nederlandske avisen De Telegraaf.

Les også: Fly med radioaktive isotoper måtte nødlande uten hjul

«Vanlig strandinfeksjon»

Ifølge Daily Mail og Newsweek skal kona til den nå avdøde 58-åringen ha skrevet på Facebook at ektemannen ba om medisinsk hjelp før han forlot Spania. Han skal da ha fått beskjed om at han trolig hadde pådratt seg en «vanlig strandinfeksjon». Han ble deretter satt på antibiotika.

Tilstanden ble imidlertid raskt forverret under flygningen til Amsterdam, før han til slutt måtte forlate flyet etter nødlandingen.

– Nødlandingen skyldtes forholdsregler vi må ta av medisinske grunner. Det vi har gjort er i samsvar med gjeldende prosedyrer, opplyser en talsperson for flyselskapet, ifølge Express.