Militæret i USA bedt om å huse 12.000 migranter

Fort Bliss i Texas kan komme til å huse flere tusen migranter som har krysset grensen til USA fra Mexico. Foto: Juan Carlos Llorca / AP / NTB scanpix
Fort Bliss i Texas kan komme til å huse flere tusen migranter som har krysset grensen til USA fra Mexico. Foto: Juan Carlos Llorca / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sikkerhetsdepartementet i USA har formelt bedt om 12.000 sengeplasser på en militærbase til å huse migranter, opplyser forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Departementet har bedt om at 2.000 senger er klare til bruk på grensen til Mexico innen 45 dager. Resten av plassen skal brukes etter behov, heter det i en uttalelse fra Pentagon.

Hvilken militærbase som skal brukes til å huse migranter som har krysset grensen til USA ulovlig, er ennå ikke klart, men forsvarsminister Jim Mattis sier både Goodfellow i nærheten av San Angelo og Fort Bliss i El Paso, begge i Texas, er aktuelle. De to basene omfatter til sammen områder på over 4.000 kvadratkilometer.

I uttalelsen fra forsvarsdepartementet heter det at dersom de to basene ikke har ledig plass, er de blitt bedt om å finne steder på områdene hvor man kan bygge provisoriske leirer som kan huse opptil 4.000 mennesker, på tre ulike steder.

Finansieringen av ordningen må fortsatt på plass, opplyser to regjeringskilder til nyhetsbyrået AP.