SOHR: Minst sju sivile drept sør i Syria

Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst sju sivile, tre av dem barn, ble drept i luftangrep i Daraa-provinsen sør i Syria onsdag, melder eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge SOHR ble det østlige Daraa truffet av mer enn 80 luftangrep i løpet av dagen.

Siden offensiven i området startet 19. juni har 63 sivile, 41 opprørere og 48 medlemmer av regjeringsstyrkene og deres allierte blitt drept, ifølge gruppen. I tillegg opplyser lederen for SOHR, Rami Abdelrahman, at seks sykehus i området har stengt etter luftangrep den siste tiden og i frykt for angrep.

En rekke vestlige land i FNs sikkerhetsråd ba onsdag Russland stanse de russiskstøttede angrepene i Syria. Blant dem som tok til motmæle var USA, Frankrike og Storbritannia.

– Vi ber Russland opprettholde våpenhvilen de var med på å få i stand sammen med Jordan og USA, sa Jonathan Cohen, USAs representant på møtet.

FNs spesialutsending til Syria Staffan de Mistura deltok også på møtet og sa at han er dypt bekymret for at utviklingen sørvest i Syria skal gå i samme retning som Øst-Ghouta og Aleppo «hvor så mange sivile ble ofret og døde».

Offensiven mot den opprørskontrollerte halvdelen av byen Daraa har drevet mange på flukt, og lokale aktivister sier til det tyske nyhetsbyrået DPA at mange legger i vei mot Golanhøydene, et område som har vært okkupert av Israel i flere tiår.