Stort antall syke om bord på migrantskip

Skipet Lifeline ligger utenfor Malta, men har hittil ikke fått tillatelse til å legge til kai. Foto: Hermine Poschmann/Mission Lifeline via AP/NTB scanpix
Skipet Lifeline ligger utenfor Malta, men har hittil ikke fått tillatelse til å legge til kai. Foto: Hermine Poschmann/Mission Lifeline via AP/NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et stort antall av migrantene om bord på redningsskipet Lifeline utenfor Malta, sliter med sjøsyke. Båten nektes for sjette dag på rad å legge til kai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kapteinen ønsker å legge til kai i Malta før situasjonen forverrer seg ytterligere som følge av sjøforholdene. 234 flyktninger og migranter, deriblant flere barn og gravide kvinner, har vært om bord i skipet siden de ble plukket opp i Middelhavet torsdag i forrige uke.

Skipet har tidligere blitt nektet å legge til kai av Italia, og situasjonen om bord har blitt gradvis verre. Malta vurderer på sin side å ta imot båten – forutsatt at andre EU-land tar imot flere av migrantene.

Ifølge Frankrikes president Emmanuel Macron har seks EU-land sagt seg villige til dette. Portugal, Irland, Italia og Macrons Frankrike har bekreftet at de er blant disse.

I tillegg melder DPA at lokale myndigheter i Berlin er åpne for å ta imot noen av migrantene, men at de ikke kan bestemme dette uten klarsignal fra høyere hold i Tyskland.