Dommer: USA må gjenforene barn med familiene sine innen 30 dager

Flere barn var med på å protestere mot amerikanske myndigheters avgjørelse om å holde barn atskilt fra familiene sine, i Los Angeles tirsdag. Foto: Richard Vogel / AP / NTB scanpix
Flere barn var med på å protestere mot amerikanske myndigheters avgjørelse om å holde barn atskilt fra familiene sine, i Los Angeles tirsdag. Foto: Richard Vogel / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En dommer i California har bestemt at amerikanske myndigheter må gjenforene barn som ble skilt fra familiene sine på grensen, innen 30 dager.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dersom barna er yngre enn fem år, må de bli gjenforent innen 14 dager, heter det i ordren fra dommer Dana Sabraw.

Over 2.300 barn av voksne som hadde tatt seg ulovlig inn i USA siden april i år, ble skilt fra familiene sine og satt i egne interneringsleirer før president Donald Trump, etter massiv kritikk både nasjonalt og internasjonalt, undertegnet en ordre forrige uke som stanser praksisen.

Amerikanske myndigheter har fortsatt 2.053 barn i sin varetekt, som følge av at de er blitt tvangsskilt fra foreldrene sine.

Ifølge Juan Sanchez, sjef for Southwest Key Programs – en organisasjon som hjelper mindreårige migranter i USA, kan det imidlertid ta lang tid å gjenforene familiene. Han viser til at amerikanske myndigheter ikke har noen planer på plass for å få fortgang på prosessen.

– Det kan ta dager. En måned, to måneder, seks måneder eller til og med ni, sier Sanchez.