Kraftig regn skaper problemer for redningsaksjon i Thailand

Om lag 1.000 redningsarbeidere jobber på spreng for å få tolv gutter og fotballtreneren deres ut av en grotte i Thailand. Foto: Tassanee Vejpongsa / AP / NTB scanpix
Om lag 1.000 redningsarbeidere jobber på spreng for å få tolv gutter og fotballtreneren deres ut av en grotte i Thailand. Foto: Tassanee Vejpongsa / AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hjelpearbeidere i Thailand måtte gi opp forsøket på å pumpe vann ut av grotten der et fotballag er innesperret, på grunn av kraftig regn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Om lag 1.000 hjelpearbeidere jobbet natten gjennom for å redde de tolv guttene og fotballtreneren deres, men kampen mot regnet ble for tøff.

– Økende vannstand er et stort hinder, og det regnet kraftig i natt, sier Khanchit Chomphudaeng, som leder redningsaksjonen.

Guttene, som er i alderen 11 til 15 år, tok seg inn i Tham Luang Nang Non-grotta i Chiang Rai-provinsen nord i Thailand lørdag, trolig for å avkjøle seg etter en treningskamp. Siden har det ikke kommet livstegn.

Marinejegerne som bidrar i aksjonen opplyser at vannivået steg med 15 centimeter i løpet av natten, og at et tredje rom i grotten, som skal være flere kilometer langt, nå også er fylt med vann.

Myndighetene i landet opplyste sent tirsdag at de har funnet en ny vei inn i grotten og vil forsøke å senke både dykkere og utstyr ned i hullet når helikoptre er på plass onsdag.

Personvernpolicy