Over 60 pågrepet i ny aksjon knyttet til kuppforsøket i Tyrkia

Tyrkiske myndigheter har pågrepet ytterligere 66 personer som hevdes å ha tilknytning til mannen Tyrkia mener sto bak kuppforsøket i 2016.

Aksjonene etter kuppforsøket i 2016 fortsetter i Tyrkia etter at president Recep Tayyip Erdogan ble gjenvalgt som landets president.
Aksjonene etter kuppforsøket i 2016 fortsetter i Tyrkia etter at president Recep Tayyip Erdogan ble gjenvalgt som landets president. Foto: AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsbyrået Anadolu melder at de 66 ble pågrepet i razziaer rundt om i hele Tyrkia tirsdag.

Razziaene er et ledd i en langvarig og omfattende tyrkisk aksjon mot det som angivelig er nettverket til den tyrkiske islamisten Fethullah Gülen, som av Tyrkia er utpekt som hovedmann bak kuppforsøket sommeren 2016.

Tirsdag ble det utstedt arrestordre på totalt 138 personer, skriver Anadolu. Blant de 66 pågrepne og de resterende 72 mistenkte er tidligere politisjefer og politiansatte, tidligere militærkadetter, samt tjenestemenn i kystvakta og marinen. Samtlige står nå overfor straffeforfølgelse eller avskjedigelse fra jobbene sine.

Så langt er rundt 50.000 mennesker pågrepet i løpet av nær to år med aksjoner etter kuppforsøket. I tillegg er mer enn 110.000 offentlig ansatte sparket.

Aktuelt: EU nekter å gratulere Erdogan med seieren

Analyse: «Hva skjer med Tyrkia, Nato, Russland og kurderne nå?»